Assisen Brugge: Mark Vanhooren verlaat assisenhof als vrij man

© BELGA
Redactie KW

Mark Vanhooren is donderdag door het Brugse assisenhof veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke celstraf met probatievoorwaarden, zoals gevraagd was door zowel de advocaten van de verdediging als de openbare aanklager. De man zat al 13 maanden in voorhechtenis en die celstraf blijft wel behouden. Dat betekent dat Vanhooren de zaal verliet als vrij man, wat voor emotionele taferelen zorgde.

“Gerechtigheid is geschied”, aldus zijn vriendin en moeder die tranen van geluk weenden.

Mark Vanhooren werd door de volksjury bedacht met de lichtst mogelijke straf. Over de hele lijn volgden ze wat de advocaten van de verdediging hadden gevraagd. Hij is niet schuldig aan doodslag maar wel aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Die dood heeft hij niet gewild en zijn slachtoffer lokte de vechtpartij ook uit door onmiddellijk bruut geweld tegen Vanhooren te gebruiken. Dat gebeurde toen hij een ijzeren staaf oppakte en die tegen Vanhooren gebruikte, waarna de vechtpartij ontstond waarin Vanhooren het slachtoffer uiteindelijk doodsloeg.

Mark Vanhooren sprong na het arrest zijn vriendin in de armen. Hij hoopt nu zijn leven samen met haar en zijn zoontje opnieuw op te kunnen bouwen.

Bekijk hier de reportage

(Belga, foto Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier