Assisen Brugge: Mark Vanhooren is niet schuldig aan doodslag

Redactie KW

MET VIDEO – Voor het hof van assisen van Brugge heeft Mark Vanhooren donderdag van de jury de lichtste veroordeling gekregen voor zijn schuld in de vechtpartij van maart 2007, waarbij hij een illegaal doodsloeg met een ijzeren staaf. Dat betekent dat hij niet schuldig is aan doodslag, maar wel aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

Bovendien oordeelde de jury dat de man niet de bedoeling had om Mahmoud dood te slaan en dat de illegaal het geweld zelf onmiddellijk uitlokte door de ijzeren staaf als eerste te hanteren. Daarmee volgt de jury over de hele lijn wat de advocaten van de verdediging hadden gevraagd.

De familie en vrienden van Vanhooren reageerden opgelucht toen de voorzitter het arrest voorlas.

Straf

Meteen daarna werden pleidooien gehouden over welke straf Vanhooren nu moet krijgen. Opvallend was dat de procureur-generaal zich opeens heel mild toonde. Eerder vroeg hij nog om Vanhooren schuldig te verklaren aan doodslag, maar voor de strafmaat vroeg hij een van de lichtst mogelijke straffen. Hij wil Vanhooren veroordeeld zien tot twee jaar voorwaardelijke celstraf met probatievoorwaarden. De voorhechtenis moet als straf wel behouden blijven.

Begeleiding

De verdediging van Vanhooren volgde de openbare aanklager. Als de jury dit volgt, verlaat Vanhooren straks als een vrij man het assisenhof. Hij moet zich dan wel nog twee jaar laten begeleiden.

De jury trok zich donderdagavond terug om daarover te oordelen.

Assisen Brugge: Mark Vanhooren is niet schuldig aan doodslag

Bekijk hier de reportage

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier