Assisen Brugge: laatste getuigen aan het woord in proces slijpschijfmoord

Redactie KW

Op het assisenproces in Brugge over de slijpschijfmoord zijn donderdag de laatste getuigen gehoord. Dirk Haghedooren, een 47-jarige boer uit Oostnieuwkerke, staat er terecht voor de moord op zijn echtgenote Ann Masschelein. De kinderen van Haghedoorens broer Philip vertelden over hun ervaringen met de zoon van de beklaagde.

De zoon van Haghedooren wordt al bijna twee jaar opgevangen door het gezin van zijn oom Philip. “Die jongen heeft geen warm gezin gekend. Hij heeft pas bij ons ondervonden wat dat is”, vertelde zijn oudste nicht. Ook zijn andere neef en nicht beaamden dat.

Al sinds het begin van het proces wordt gezocht naar de ware toedracht van de mogelijke problemen in het gezin Haghedooren. Die problemen over de opvoeding van hun zoon hebben immers volgens de beschuldigde geleid tot de fatale ruzie op 11 juni 2010.

Harde werker in gevangenis

Als laatste getuige kwam het hoofd van de technische dienst van de gevangenis van Ieper aan het woord. De man verklaarde dat Haghedooren ook in de gevangenis een harde werker is aan wie je alles kan vragen. “Hij zei me dat hij spijt had en kwam daarbij heel oprecht over”, getuigde de man.

Donderdagnamiddag komen de burgerlijke partijen aan het woord voor hun pleidooi. Meester Christian Vandenbogaerde zal pleiten in naam van de familie van het slachtoffer. Meester Nicolaas Vinckier verdedigt de belangen van de nu bijna 15-jarige zoon van Dirk Haghedooren en Ann Masschelein.

Vrijdag staan het rekwisitoor van de procureur-generaal en het pleidooi van de verdediging op de agenda. (Belga, foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier