Assisen Brugge : kroongetuige Eveline Deconinck : "Ik leefde in angst, ik was bang van Velghe en Man"

07/02/12 om 19:52 - Bijgewerkt om 19:52

Bron: Kw

Voor het hof van assisen is vanmiddag kroongetuige Eveline Deconinck aan de tand gevoeld. Ze was op het ogenblik van de feiten de vriendin van slachtoffer Jimmy Maes, en had vroeger een relatie gehad met... de twee beschuldigden Pedro Velghe en Andy Man. De vrouw was getuige van de zware vechtpartij en had Man en Velghe haar vriend in de koffer zien steken. Ook toen hij na enkele dagen geen teken van leven gaf, stapte ze niet naar de politie. "Ik leefde in angst. Ik was bang van Velghe en Man. Ik was fout door de politie niet in te lichten."

Eveline Deconinck leerde Pedro Velghe kennen toen hij haar als escorte inhuurde. "Ik had toen een slechte relatie en we zijn elkaar blijven opzoeken. We gingen al snel samenwonen, maar de relatie stopte omdat ik me niet meer veilig voelde en ik aan mijn dochter wou denken. Na onze relatie kon hij me niet met rust laten. Ik heb een zelfmoordpoging ondernomen omdat hij me wou vermoorden. De kogels en het wapen lagen op het dak. Ik leefde met een continu onveiligheidsgevoel."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!