Assisen Brugge: Kevin Seynaeve schuldig aan doodslag op zijn grootmoeder

© BELGA
Redactie KW

De jury van het hof van assisen in Brugge heeft woensdagavond Kevin Seynaeve (23) schuldig bevonden aan doodslag op zijn grootmoeder Beatrijs D’Hondt. Het verdict was geen verrassing, want de verdediging pleitte vanaf dag één schuldig. Verwacht wordt dat er donderdag stevig zal worden gepleit over de strafmaat.

Woensdagochtend nog hadden familie, vrienden en collega’s van het slachtoffer Beatrijs D’Hondt, een gepensioneerde lerares klassieke talen, getuigd over de warme inborst van de vrouw en haar goede bedoelingen.

Geslagen

Doorheen het proces werd duidelijk dat de grote generatiekloof tussen Beatrijs en Kevin voor botsingen zorgde en soms agressieve uitbarstingen veroorzaakte. Uit de dagboeken van het slachtoffer blijkt dat ze soms geslagen werd omdat Kevin zijn zin niet kreeg. Hij had moeite met de katholieke principes van zijn grootmoeder.

Raw13

Seynaeve trok in bij Robin Van Bossuyt in Oostende, een gelijkgestemde hiphopper waarmee hij het groepje Raw 13 oprichtte. “Hij veranderde op dat moment”, zei de ex-vriendin van Seynaeve. “Ze speelden vooral videospelletjes en als ze uitgingen werd er vaak gevochten. Dat was niets voor mij.” Toch was Kevin nog steeds de lieveling van Beatrijs en stond hij in haar testament, niet zijn moeder.

Gebrek aan interesse

Behalve de feiten kan ook de houding van de beschuldigde tijdens het onderzoek en het proces een rol spelen in de straftoemeting. Bij een bepaalde reconstructie zag Seynaeve een reeks foto’s van het verminkte lichaam van zijn grootmoeder. “Toen we ze hadden getoond, vroeg hij of er nog meer waren”, getuigde een inspecteur van de politie. “Zijn hele houding straalde desinteresse en nonchalance uit.”

Donderdag pleiten het openbaar ministerie en de verdediging nog over de strafmaat, waarna de jury zich terugtrekt en een gemotiveerd arrest opmaakt.

(belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier