Assisen Brugge : duo betuigt snikkend spijt na emotionele getuigenis van moeder slachtoffer

Redactie KW

“Ik heb spijt, meer dan je denkt. Ik weet niet hoe ik het moet uitdrukken”, aldus een geëmotioneerde Pedro Velghe woensdagmiddag in het assisenhof van Brugge. Ook zijn kompaan Andy Man betuigde spijt aan de nabestaanden. “Met spijt kom je nergens, mijn excuses. Ik mocht nooit zolang hebben gezwegen.”

Het was pas na de emotionele getuigenis van Linda Maes, de moeder van de vermoorde Kortrijkzaan Jimmy Maes, dat de twee beschuldigden Pedro Velghe en Andy Man hun spijt aan de nabestaanden – ook aan de halfzus van het slachtoffer – betuigden.

Psychiater Lodewyck beschouwt beschuldigde Pedro Velghe als een psychopaat en een groot gevaar voor de toekomst. “Hij is manipulatief en dominant. Hij heeft een parasitaire levensstijl, leeft altijd op kosten van anderen. Velghe is een narcist die weinig tegenspraak duldt. Hij is kil en koel, heeft veel aandacht en sympathie nodig. Een man die maar al te graag in het middelpunt van de belangstelling staat. En hij is een leugenaar.”

Andy Man is volgens de aangestelde psychiater anti-sociaal. “Hij heeft een minder groot zelfbeeld dan Velghe, is goedgelovig en voelt zich minderwaardig. Hij leeft in fantasie en dromen. Zijn zwakte en minderwaardigheid probeert hij met dienstbaarheid te compenseren. De kans op herval is bij Andy Man eerder matig. Maar een heel strikte controle zal nodig zijn.” (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver en Leie, Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier