Assisen Brugge: beschuldigde zegt dat slachtoffer niet weerloos was

Redactie KW

Op de eerste dag voor het hof van assisen van Brugge heeft M.V. zijn levenssituatie geschetst en wat er op 17 maart 2007 gebeurde in Oostende. Opvallend daarbij is dat V. er op hamerde dat zijn slachtoffer niet weerloos was toen hij die doodsloeg met een ijzeren staaf. Daarmee lijkt de trend gezet voor zijn advocaten om de uitlokking te pleiten.

M.V., ex-buitenwipper en momenteel vertegenwoordiger, kreeg het op 17 maart in Oostende aan de stok met een groepje allochtonen. Na verschillende danstempels te hebben bezocht, liep het in een café uit de hand. Een van M.V.’s vrienden werd in het toilet bestolen van een portefeuille met 1.700 euro en een bankkaart en M.V.’s vrienden verdachten het groepje allochtonen van de diefstal.

Het kwam tot een schermutseling tussen V. en de leider van het groepje, de Palestijnse illegaal M. . De groep ging uiteen, maar even later kwam het op straat opnieuw tot een confrontatie. Na een achtervolging nam de Palestijn een ijzeren staaf en haalde daarmee uit naar V. . Die vloog op de man af, overmeesterde hem en klopte hem dood. Volgens de versie van V. haalde de illegaal eerst zelf uit. “Dat riep bij mij nare herinneringen op aan een eerdere ruzie met Albanezen”, getuigde hij. “Toen kreeg ik zelf klappen met een voorwerp. In ieder geval haalde die illegaal eerst uit naar mezelf en verdedigde ik me. Ik had niet de bedoeling hem zo zwaar te raken dat hij zou overlijden.”

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier