Assisen Brugge: 18 jaar cel voor moord op ex

Redactie KW

UPDATE 2- Op het assisenproces in Brugge heeft F.P. (48) 18 jaar gekregen voor de moord op zijn ex K.V. (42). De man vermoordde haar op 15 juni 2006 in de woning van haar moeder in Nieuwpoort.

De jury motiveerde uitgebreid over het opzet van F.P. om te doden en zijn voorbedachtheid. Volgens de jury bleek het opzet om te doden duidelijk uit het groot aantal messteken dat de man met grote kracht toediende. F.P. raakte ook doelbewust enkele vitale organen. Hij bood ook geen hulp aan de stervende vrouw.

Planmatig

De voorbedachtheid van de beschuldigde blijkt volgens de volksjury en de raadsheren uit uitspraken waarin hij aankondigde dat hij zijn ex van kant zou maken. Op de bewuste vijftiende juni hield F.P. zich ook drie uur schuil in het huis van de moeder van het slachtoffer waar de feiten zich afspeelden. Hij had die ochtend nog 45 minuten met zijn ex aan de telefoon gehangen. Uit dat gesprek bleek volgens het Hof duidelijk dat K.V. hem niet meer moest hebben of wilde zien. Ten slotte meende de jury ook dat hij zeer planmatig gedrag vertoonde na de moord. Hij zette zijn gsm uit om niet getraceerd te kunnen worden. De openbare aanklager heeft vanmorgen 25 jaar opsluiting gevorderd, het werd uiteindelijk 18 jaar. De jury en het Hof hielden rekening met het feit dat de dader een slechte jeugd heeft gehad, dat hij op het moment van de feiten ‘ontredderd’ was en dat hij tijdens het proces constructief heeft meegewerkt.

(Belga/BS/GW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier