Assisen Antwerpen: Ouders begrijpen verzinsels van beschuldigde niet

© BELGA
Redactie KW

De vader en stiefmoeder van Steve Joye (38) uit Roeselare begrijpen niet waarom hun zoon zoveel leugens vertelde. “Hij heeft dat vroeger nooit gedaan, Steve was een normaal kind”, zei Marleen. Na zijn zelfmoordpoging eind 2007 vernamen ze wat hij zo al vertelde en dat was voor hen even slikken. Steve staat voor het Antwerpse assisenhof terecht voor moord op zijn ex-vriendin Nathalie Mevensen (39) uit Puurs.

Nadat hun relatie was afgesprongen, ondernam Steve op 18 december 2007 een zelfmoordpoging bij Nathalie thuis. Vader Rudy vernam het nieuws van een politie-agente. “Ik hoorde plots een vrouw – die later Nathalie bleek te zijn – op de achtergrond zeggen dat ik niet Steve’s vader kon zijn, omdat die dood was. Mijn zoon had dat blijkbaar tegen haar gezegd.”

Leugens

De man viel van de ene verbazing in de andere, want kort nadien kreeg hij ook een telefoontje van iemand van het MUG-team met de vraag of zijn zoon aan terminale maagkanker leed. Nog een leugen die Steve aan Nathalie – en ook aan andere vrouwen – verteld had. Rudy en Nathalie hadden daarna geregeld contact met elkaar.

Nadien kwam ook de directrice van de Antwerpse gevangenis getuigen. Ze vertelde dat Steve Joye daar een relatie was begonnen met een geïnterneerde vrouw, die heel beïnvloedbaar en naïef was. Hij had ongestoord bezoek aangevraagd, maar dat werd geweigerd. “Hij kon dat niet aanvaarden. Hij fixeerde zich op mij en vond dat ik hem dwars lag. Hij dreigde er mee mij ook eens te zullen dwarsliggen.”

Steve vroeg de vrouw ten huwelijk, maar tot een ‘ja-woord’ is het echter nooit gekomen. “In zijn ogen was dat allemaal mijn schuld. Dat schreef hij ook in de afscheidsbrief die gevonden werd na zijn zelfmoordpoging. Hij werd uiteindelijk overgeplaatst naar de gevangenis van Mechelen”, aldus de directrice.

Na de middag beginnen de pleidooien van de burgerlijke partijen.

(BELGA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier