Aspe en Flack, vrienden dankzij Van In

Redactie KW

Allebei zijn ze Van In: de een heeft hem bedacht, de ander speelt hem. Met het nodige succes, ook over de landsgrenzen: Pieter Aspe is een náám in Nederland, Frankrijk, Italië en nog een paar buitenlanden. Dankzij de gelijknamige reeks op VTM leerden auteur Pierre Aspeslag en acteur Herbert Flack elkaar kennen. Een nieuwe vriendschap was geboren.

De aanleiding voor ons gesprek is Erewoord, de 27ste thriller al van Pieter Aspe, né Pierre Aspeslag. We brachten de heren samen voor een interview, dat je leest in Krant van West-Vlaanderen. Hier kan je al terecht voor enkele opvallende quotes.

Herbert Flack over zijn personage :

„Van In is na zeven jaar een handschoen geworden die ik ‘s morgens aantrek, samen met mijn kostuum.”

Pieter Aspe over de ‘houdbaarheidsdatum’ van Aspe :

„Mij zal je ook nooit horen zeggen: ‘Aspe kan nooit meer stuk’. Aspe kan wél stuk: één slecht boek en het is afgelopen.”

Herbert Flack over het enige boek dat zich niet in Brugge afspeelt (maar in Antwerpen) :

„Als ik eerlijk mag zijn, Pierre: dat vond ik je zwakste.”

Pieter Aspe over hun eerste ontmoeting :

„Dat moet de persvoorstelling geweest zijn, acht jaar geleden, met de bekendmaking van de cast. Het begon om half acht en ik kwam daar als allerlaatste toe. Iedereen – pers en genodigden – was er al! Ik, lichtjes gegeneerd, werd naar voor ontboden voor een korte speech…”

Herbert Flack over hun onderlinge vriendschap :

„We hebben samen al wat meegemaakt: we hebben enkele fijne avonden gehad samen, ik heb Pierre en Bernadette zien trouwen… En Pierre is nu ook een Antwerpenaar geworden, hé.”

(MiCo)

Het hele dubbelinterview in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 22 oktober 2010

>>’Erewoord’ van Pieter Aspe: uitgegeven bij Manteau, 304 pagina’s, richtprijs 21,95 euro.

>> ‘Aspe’ : elke maandag om 21.55 uur op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier