As op motoren van Amerikaans vliegtuig onderzocht (UPDATE 2)

Redactie KW

Bij de inspectie van een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij World Airways op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge zijn assen gevonden op de motoren. Dat zegt de luchthaveninspectie. Het vliegtuig wordt op de grond gehouden. Onderzoek wees ondertussen uit dat er geen schade is.

Het vliegtuig van World Airways was het tweede toestel dat op Oostende landde. Bij een inspectie van het eerste toestel werd geen as aangetroffen. Dat toestel staat ook nog in Oostende. Een tweede vrachtvlucht van World Airways werd dinsdag afgelast door de vondst op het eerste toestel. Dat vliegtuig moest uit Duitsland komen.

“Geen indicaties van schade”

En nu is duidelijk dat er geen schade is aan de motoren van het vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij World Airways. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek op het toestel en werd vernomen van Jan Pauwels, woordvoerder van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V).

Stofresten onschadelijk

Bij de inspectie van het vliegtuig na landing waren dinsdag assen gevonden op de motoren. Het toestel werd aan de grond gehouden voor een grondig onderzoek. “Er zijn inderdaad stofresten van vulkanische oorsprong gevonden, maar er is geen schade aan de motoren. De eerste resultaten van het onderzoek zijn me zonet mondeling meegedeeld”, aldus Pauwels.

(Belga)

Alles over de aswolk en de overl-as-t, deze week in alle edities van Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 23 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier