Artistiek leider BUDA Kortrijk naar Vooruit

Redactie KW

Vanaf 2013 wordt Barbara Raes artistieke leider van kunstencentrum Vooruit in Gent. Zij is sinds april 2007 artistiek leider van kunstencentrum BUDA in Kortrijk. Voorheen werkte ze ook al bij Vooruit, als programmeur dans.

Zelf zegt Barbara Raes: “Naar mijn gevoel is het nét iets te vroeg om kunstencentrum BUDA te verlaten, maar het huis is in zeer goeie handen. Na ruim vier jaar is er een sterk lokaal verhaal uitgebouwd én heeft het huis een internationale reputatie. De komende jaren zal BUDA veel vruchten plukken van de lijnen die zijn uitgezet. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat die krachtig zullen worden verder gezet onder leiding van directeur Franky Devos en artistiek coördinator Kristof Jonckheere.”

Barbara Raes bouwde BUDA mee uit tot een binnen Europa belangwekkende werkplaats voor podiumkunstenaars. Jaarlijks ondersteunt kunstencentrum BUDA zo’n 150 nationale en internationale artiesten bij de creatie van nieuwe theater- en dansvoorstellingen. Zij presenteren hun werk in Kortrijk tijdens de voorjaarsfestivals Fresh, tijdens het zomerfestival Kortrijk Congé en tijdens NEXT, het internationaal kunstenfestival voor de Eurometropool Lille, Kortrijk, Tournai. Kunstencentrum BUDA heeft ook een uitgebreide filmwerking met dagelijkse vertoningen in de Budascoop.

Wie Barbara Raes zal vervangen, is nog niet duidelijk. Eind maart wordt het profiel bekendgemaakt van de persoon die BUDA ter vervanging zoekt. De procedure zou eind mei 2011 worden afgerond.

(ld)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier