Art Nocturne concurreert met belangrijke kunstbeurzen

Redactie KW

Beleggen in kunst blijkt een alternatief te zijn voor de beurs. Dat merkt de organisator van Art Nocturne, de internationale kunst en antiekbeurs in Knokke-Heist. Het barre beursklimaat van de laatste dagen zorgt voor extra bezoekers. Maar de te koop aangeboden topstukken zitten daar ook voor iets tussen. Met schilderijen van Ensor, Botero en Van Gogh kan Art Nocturne met de belangrijkste kunstbeurzen concurreren.

Art Nocturne is al jaren een vaste afspraak voor de kunstliefhebber. De beurs trekt de kaart van antiek en oude en moderne kunst. Bovendien heb je op Art Nocturne de garantie van kwaliteit en echtheid. En dat spreekt vooral de beleggers aan. Vorig jaar werd er nog een Vincent Van Gogh verkocht. Ook dit jaar hangt er weer werk van de meester. Maar ook een Piet Mondriaan, een collectie schilderijen van Fernando Botero en een James Ensor uit 1931.

Maar ook voor wie van kunst en mooie voorwerpen houdt loont een bezoek aan Art Nocturne. Het levert dikwijls verrassingen op zoals deze ‘Tribute to Jackson Pollock’ van de Waregemnaar Denis De Gloire. Art Nocturne vindt op twee locaties plaats naast het Cultuurcentrum Scharpoort kan je ook in het nieuwe Hotel La Réserve terecht. De beurs is loopt nog tot 15 augustus.

(BV/LD)

Meer in het nieuws van Focus-WTV vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier