Arrestatiebevel voor 27-jarige vriend

Redactie KW

De onderzoeksrechter heeft de jongeman laten aanhouden die in de nacht van vrijdag op zaterdag bewusteloos werd teruggevonden in Oudergem, naast het lijk van zijn overleden vriend. Dat deelde het Brusselse parket maandag mee. De jongeman, Stéphane D, werd aangehouden voor het toebrengen van slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

De zaak werd eerder gekwalificeerd als doodslag, maar uiteindelijk besliste de Brusselse onderzoekrechter de jongen te vervolgen voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. Stéphane D. zou, volgens de rechter, verklaard hebben dat “hij zich niets meer herinnert”. Hij is gekend bij het gerecht voor diefstal, slagen en verwondingen en gebruik van verdovende middelen.

Zaterdagnacht omstreeks 3 uur waarschuwde een voorbijganger de politie omdat twee jongemannen bewusteloos naast elkaar lagen in een parkeergarage aan de Waversesteenweg in Oudergem. Toen de politie aankwam was de 23-jarige Rémi al overleden door verstikking. Zijn vriend Stéphane ademde licht en had een riem rond de hals waarvan de uiteinden gekneld zaten onder het lichaam van de andere. De politie sneedt snel de riem door, waardoor hij weer volluit kon ademen. Volgens eerste aanwijzingen in het onderzoek hadden de jongeren veel gedronken die avond. De toxicologische analyse van het lichaam van het slachtoffer moet nog uitgevoerd worden. (belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier