Arno Hintjens en Jan Goossens centrale gasten op Theater Aan Zee

Arno is centrale gast op het Theaterfestival TAZ in Oostende
Redactie KW

Muzikant Arno Hintjens en artistiek leider van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg (KVS) Jan Goossens zijn dit jaar de twee centrale gasten op het tiendaagse muziek- en theaterfestival Theater Aan Zee (TAZ), dat doorgaat van 30 juli tot en met 8 augustus in Oostende. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

De organisatoren hopen dat de combinatie van Hintjens en Goossens tot een aanstekelijke cocktail van concerten en theaterproducties zal leiden.

Hintjens is een Oostendenaar die in Brussel woont, Goossens is een Antwerpenaar die zich in Brussel vestigde. Brussel heeft veel gemeen met Oostende, zeggen de organisatoren. Het zijn twee centrumsteden die aan de rand liggen: bij de zee of aan de taalgrens, aan de rand van wat gekend en veilig is. Beide steden waren ook de favoriete verblijfplaatsen van koning Leopold II.

De twee gasten kunnen beroep doen op het Casino Kursaal voor meer complexe zaalproducties en op diverse buitenlocaties in de stad.

Het motto van TAZ blijft nog steeds hetzelfde: “Cultuur kent geen grenzen”. Daarom wordt verwacht dat de twee gasten hun verwanten uit Brussel, Noord-Afrika, Kinshasa of New York uitnodigen. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier