Arno en Ozark Henry gaan muziek maken geïnspireerd door Eerste Wereldoorlog

Redactie KW

Binnen het project GoneWest is 4AD samen met Festival Dranouter verantwoordelijk voor de artistieke invulling van het muzikale luik ‘Grondtonen’.

Alle betrokken artiesten daarin maken nieuwe creaties die geïnspireerd zijn door de Eerste Wereldoorlog. De nummers zullen in première gaan op historische locaties. De eerste namen klinken alvast veelbelovend. In het weekend van 17 en 18 oktober 2014 is er in Nieuwpoort een herdenking van de Slag om de IJzer (die uitmondde in de onderwaterzetting op 29 oktober 1914) met concerten van Arno, Ozark Henry, Amatorski, Het Zesde Metaal en Marockin’ Brass. Op zaterdag 8 november 2014 is er in Diksmuide de herdenking van ‘De Val van Diksmuide’ met de wereldpremière van een muzikale creatie door Einstürzende Neubauten.

John Cale

De eerste editie van GoneWest wordt afgesloten op zaterdag 20 december in Mesen met een concert van John Cale. Het volledige programma voor 2014 vind je op www.gonewest.be. Tickets voor al deze evenementen worden beschikbaar begin volgend jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier