Arne Six uit Wervik deelt kamer met 760 smurfen

Redactie KW

Student Arne Six uit Wervik heeft een rijke verzameling Smurfen. Hij bezit ongeveer 760 figuren in allerlei soorten. “De meeste Smurfen in mijn collectie zijn kleine exemplaren”, zegt hij. “Persoonlijk vind ik de mooiste de Smurfen gemaakt in hars. Deze zijn breekbaar. Gelukkig overkwam me dat nog niet. In hars zijn er trouwens niet veel exemplaren.”

In Gent studeert Arne het laatste jaar Master Toegepaste Taalkunde Duits-Russisch. “Ik was drie à vier jaar toen ik ben begonnen Smurfen verzamelen”, zegt Arne. “Het is begonnen met iemand hier uit de buurt die er een paar had gekocht. Ik was daar zodanig gek van. Aan de kust waren er veel winkels waar er Smurfen stonden. Toen ik meewas met mijn ouders, maakte ik hen als kleine jongen daarop attent. (lacht) Beetje bij beetje is dat aantal gegroeid.”

“Vroeger waren Smurfen te vinden op rommelmarkten. Vooral de laatste jaren kwamen er veel bij. Ik vind ze via internet op E-Bay en op speciale beurzen. Vroeger was er zo’n beurs in La Louvière en Bredene. Nu is dat jaarlijks het geval in Evergem. Ruilen ligt moeilijk want de waarde van de Smurfen is verschillend.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier