Arne Deblauwe is nieuwe schepen van jeugd

Redactie KW

Vanaf 1 januari is Arne Deblauwe (sp.a) de nieuwe schepen van jeugd in Oostende. Hij legde tijdens de laatste gemeenteraad van dit jaar de eed af als opvolger van Marina Willems (sp.a). Zij trekt er na 15 jaar schepencollege een streep onder maar blijft wel zetelen als gemeenteraadslid.

Marina Willems werd door haar collega’s uitgezwaaid. Het was een emotioneel moment voor haar. In 1994 nam ze voor het eerst deel aan de verkiezingen. Ze scoorde zo goed dat ze meteen een schepenzetel kreeg. Marina Willems was als schepen onder meer bevoegd voor burgerlijke stand en de laatste jaren ook voor jeugd. Bij de laatste verkiezingen is beslist dat ze na 4 jaar haar zitje in het schepencollege zou afstaan. Marina Willems: “Ik ga nog terug gaan werken. Ik heb nog 2 jaar voor ik op pensioen kan. Het wordt vermoedelijk deeltijds met een vervroegde uitstapregeling. Ik heb ook 4 kleinkinderen en blijf politiek actief. Dat dienstbetoon zal mij nog altijd van pas komen.”

De nieuwe schepen van jeugd is 30 jaar en heeft een job bij de Kringwinkel Kust. Arne Deblauwe draait al tien jaar mee in de Oostendse politiek en heeft nu nog een kleine twee jaar om zich als schepen van jeugd te bewijzen.

(BV/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van WTV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier