Ardooie ziet 700.000 euro en dividenden door Dexia in rook opgaan

Redactie KW

ARDOOIE Op de gemeenteraad afgelopen maandagavond beklemtoonde burgemeester Karlos Callens (Groep 82) dat de vereffening van de gemeentelijke holding in de Dexia-crisis geen noemenswaardige invloed zal hebben op het dagelijkse bestuur.

De aandelen die de gemeente heeft in de Gemeentelijke Holding (de verzameling van Dexia-aandelen van de gemeenten die op hun beurt aandeelhouder zijn bij Dexia zelf) zorgden de afgelopen vijf jaar voor flink wat inkomsten voor de gemeente maar door de problemen bij Dexia, krijgen de gemeenten niet alleen geen dividenden meer, ook de aandelen zijn nog amper iets waard. Concreet gaat het voor de gemeente Ardooie om een aandelenpakket van 700.000 euro.

„Dat betekent echter niet dat we in financiële moeilijkheden zitten”, beklemtoonde de burgemeester “Je kan het best vergelijken dat je als gemeente zo’n 40 woningen in bezit hebt en dat je daar nu één van verliest. Niettemin is er hoop dat er misschien nog een deel gerecupereerd kan worden, maar dat is voorlopig nog koffiedik kijken.” (BVB)

Een ruimer verslag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier