Ardooie leent elektrisch wagentje van Eandis… maar krijgt het niet in gang

Redactie KW

Gisterenmiddag overhandigde distribiteur Eandis de sleutels van een elektrische wagen dat de gemeente enkele maanden in bruikleen krijgt, als proefproject. Maar toen de auto aan de pers werd getoond, kregen ze het niet aan de praat.

Nadat enkele gemeenteraadsleden de auto verderop duwden voor de aanwezige fotografen, werd nogmaals geprobeerd om de auto te starten. Na een twintigtal minuten lukte het toch. Het bleek om een verkeerde opstartprocedure te gaan. Dat het nieuwe voertuig overigens wel perfect werkt, werd bewezen toen enkele raadsleden en burgemeester Karlos Callens de auto uitprobeerden.

Energiedistributeur Eandis geeft het voertuig drie maanden in bruikleen om de voor- en nadelen ervan te testen, om het nadien te evalueren. De wagen zal gebruikt worden door het gemeentepersoneel voor kleinere boodschappen. Het gaat om een Mia, een recente elektrische auto, dat nog geen drie meter lang is. Er is vooraan slechts plaats voor één persoon. In de kleine laadruimte is er nog een zitplaats ingebouwd. Het toestel kan tot 100 kilometer per uur halen.

De gemeente heeft naar eigen zeggen interesse om hun huidige dienstwagen te vervangen door een energievriendelijk model, aangedreven op elektriciteit of aardgas. Er zal ook bekeken worden of er laadpunten in Ardooie kunnen komen voor elektrische fietsen en auto’s. (BVB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier