Archeologische ontdekking bij bouw appartementen Schuttelaerestraat

Redactie KW

Op de hoek van de Schuttelaerestraat, Arsenaalstraat en Lombaardstraat, waar Solidum 30 appartementen bouwt, zijn archeologen gestuit op vondsten uit de 12de of 13de eeuw.

Met het verkoopkantoor Home-Estate werd voor het begin van de werken afgesproken dat we eerst naar archeologische vondsten zouden speuren”, vertelt Jan Decorte, archeoloog van Archeo7.

“We hadden een vermoeden dat die plaats in de vroege Middeleeuwen al bewoond was en dat Ieper zich dus tot daar uitstrekte. In een van de putten hebben we nu goed bewaarde sporen van ambachtelijke activiteiten uit de 12de of 13de eeuw gevonden. Onder een halve meter puin, als gevolg van de Eerste Wereldoorlog, hebben we ten minste één goed geconserveerde archeologische vondst gedaan.”

De plannen van Home-Estate voor de bouw van 30 appartementen lopen daar vertraging op. „Als men daar eventueel een waardevolle archeologische vondst doet, vertraagt dit de werken. Het archeologisch bedrijf heeft twee weken de tijd voor verder onderzoek. Daarna zien we wel wat er verder gebeurt”, klinkt het bij het Gentse bouwbedrijf. (dvdb)


Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 23 oktober 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier