Arbeider ziet verdachte wagen rijden in zaak vermiste kasteelheer Wingene

Redactie KW

Een arbeider van de technische dienst van Wingene heeft op de dag dat Stijn Saelens verdween vlakbij zijn kasteel een verdachte auto zien rijden. De arbeider heeft dat meteen gemeld aan de politie. Ondertussen worden de tips die binnenlopen na de verspreiding van een opsporingsbericht verder onderzocht. Meer informatie willen de speurders voorlopig niet kwijt.

Kasteel Carpentier in Wingene ligt er vredig bij. Maar vorige week dinsdag hebben zich hier gruwelijke feiten afgespeeld; getuige de plas bloed en de kogelhuls die de vrouw des huizes vond toen ze ‘s middags thuiskwam. Sindsdien is haar man spoorloos. Huurmoord is één van de mogelijke pistes die worden onderzocht. En blijkbaar is er toch iemand die iets gezien heeft.

“Er was daar iemand met een kraan grachten aan het kuisen van onze technische dienst. Die man denkt dat hij een wagen heeft zien passeren met daarin een lijk of iets dat daar op gelijkt, bedekt met een laken of een deken”, zegt burgemeester Hendrik Verkest. ” Ik denk dat hij dat ‘s middags aan zijn overste gemeld heeft en dat hij dan de opdracht heeft gekregen om dat na de pauze te vertellen aan de politie.

Niet op de hoogte

Of die getuigenis iets heeft opgeleverd, wil het parket niet kwijt en ook de burgemeester is daar niet van op de hoogte; ook al is hij hoofd van de politie in Wingene. “Wij zijn het burgerlijk bestuur. We komen pas in de rand met die zaken in aanmerking. Waar het gaat over de buurt, de mensen. Maar we zijn ook burger tussen de burger, we horen de verhalen die de ronde doen en wat er gezegd wordt”

Eergisteren, exact één week nadat Stijn Saelens verdween, verspreidde het parket nog een opsporingsbericht. Meteen het bewijs dat de speurders niks uitsluiten. Misschien is de man nog in leven, ondanks het feit dat hij veel bloed heeft verloren. Hoeveel tips er ondertussen binnengelopen zijn en of er ook bruikbare tips tussenzitten wil het gerecht niet kwijt.

Arbeider ziet verdachte wagen rijden in zaak vermiste kasteelheer Wingene

Bekijk hier de reportage

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier