Aquafin start met aanleg collector voor afvalwater in Izegem

Redactie KW

In november start Aquafin in Izegem met de aanleg van een collector die het afvalwater van ongeveer 1.400 inwoners zal aansluiten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Ingelmunster. Rekening houdend met een gemiddeld verbruik van 120 liter per dag, betekent dit een vuilvracht van 170.000 liter die nog dagelijks ongezuiverd in de plaatselijke beken belandt, voornamelijk de Bosbeek en de Masteneikbeek

Met de geplande werken wil Aquafin de waterkwaliteit van deze beken verbeteren, wat dan weer een positief effect zal hebben op de kwaliteit in het kanaal Roeselare-Leie. Projectmanager Joke Van den Broecke licht de werken toe: “We starten aan de brug over het kanaal, ter hoogte van het VTI. De school zal in principe steeds bereikbaar blijven, ofwel langs het kanaal, ofwel langs de Italianenlaan. Van daaruit trekken we naar de pas vernieuwde rotonde. Voorbij de rotonde komt de collector in de Katteboomstraat tot aan de Hondekensmolenstraat. Aquafin denkt dat de werken eind 2013, begin 2014 zullen klaar zijn, maar dat hangt van de weersomstandigheden af.

Infoavond

Naast Aquafin participeren ook het stadsbestuur van Izegem en rioolbeheerder Infrax in de werken. Izegem betaalt op sommige plaatsen de heraanleg van de wegenis en Infrax staat in de voor de afkoppelingen. Morgenavond organiseren Aquafin en de projectpartners om 19u30 een infoavond voor de omwonenden in De Leest.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier