Apropoo in Torhout voor het eerst open sinds dodelijke raid

Redactie KW

Café Apropoo in Torhout opende vrijdag voor het eerst de deuren sinds meer dan een maand. De zaak was gesloten sinds de dodelijke steekpartij op vrijdagnacht 15 juli, waarbij Jeroen Balloey uit Ichtegem het leven liet en twee anderen zwaargewond raakten.

In café Apropoo in de stationsbuurt van Torhout vond vrijdag vanaf 16 uur ‘We go back to Apropoo Volume I’ plaats. Het was de eerste keer sinds de dodelijke steekpartij op vrijdagnacht 15 juli dat het café de deuren opnieuw opende.

Bedoeling van de uitbaters was “een zwaar feestje” te organiseren waarbij ze opnieuw “de vloer en zetels van de Apropoo wilden laten beven”. Dat stond althans te lezen op de evenementenpagina op Facebook.

Stamcafé

Het feestje in het populaire café, dat negatief in de media kwam na de zware feiten in de stationsbuurt, mocht slechts tot omstreeks 21 uur duren. Dat hield de vaste klanten echter niet tegen om te komen opdagen in hun stamcafé.

“De Apropoo is al heel lang mijn stamcafé”, aldus Shanna Vlaeminck uit Koekelare, een goede vriendin van de betreurde Jeroen Balloey. “Hier is altijd een goede sfeer, al denk ik sowieso aan wat hier gebeurd is, ik zal er altijd mee geconfronteerd worden als ik hier kom. Maar ik wil niet laten van te komen. Dat zou Jeroen ook niet gewild hebben. Hij kwam hier ook heel graag.”

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier