Appartementsbrand Waregem : één bewoner overleden, brandweerman zwaargewond

Redactie KW

In de Vijfseweg, tegenover de Audi-garage Vervotte, woedde woensdagmorgen een hevige brand in een flatgebouw. De balans is zwaar : één bewoner overleefde de vuurhaard niet, een brandweerman raakte zwaargewond tijdens de bluswerken. Het verkeer werd omgeleid.

Omstreeks 4.45 uur werd de brandweer opgeroepen voor een zware brand. “Bij hun aankomst bleek het onmiddellijk om een uitslaande brand te gaan”, vertelt persofficier Michaël Vanden Heede van de politiezone Mira.

Vermiste persoon dood teruggevonden

In het verwoeste pand bevinden zich vier éénmansappartementen. In drie appartementen konden de bewoners zich tijdig uit de voeten maken. “Eén persoon werd vermist”, verduidelijkt Vanden Heede.

“Ruim drie uur, na het ontstaan van de brand, werd het lichaam van een 68-jarige man terug gevonden.” Tijdens de bluswerken kwam een deel van de voorgevel naar beneden. De brokstukken belandden op een brandweerman. “Hij werd met ernstige verwondingen naar ziekenhuis overgebracht. De man is niet in levensgevaar.”

Prikkelende, maar niet giftige rook

Een branddeskundige van het parket Kortrijk kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van de brand te achterhalen. Aan de omwonenden werd gevraagd ramen en deuren gesloten te houden. Er hing een prikkelende maar niet giftige rook. Boven de stationsbuurt hing wel een immense rookpluim.

Appartementsbrand Waregem : één bewoner overleden, brandweerman zwaargewond

Bekijk hier de reportage

(BWD-LVA-Belga, foto BWD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver. Meer ook vanavond in het journaal van WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier