Appartementsbrand in Middelkerke vermoedelijk aangestoken

Redactie KW

(UPDATE) In Middelkerke is donderdagochtend de gelijkvloerse verdieping van een appartementsgebouw volledig afgebrand. Dat heeft de lokale brandweer bevestigd. Het gaat zo goed als zeker om brandstichting want het is al de tweede keer deze week dat het brandt in het gebouw in de Cyriel De Grootelaan.

De brand brak uit in de Cyriel Degrootelaan in Middelkerke, iets voor zes uur. Hoewel het een uitslaande brand betrof was de brand vrij snel onder controle.Het appartement brandde volledig uit en op de twee appartementen boven het uitgebrande pand is er heel wat rookschade. Een groot raam langs de straatzijde sprong stuk waardoor een geparkeerd voertuig licht beschadigd werd. Er werden vier bewoners van de bovenliggende appartementen geëvacueerd met de ladderwagen. Twee personen werden voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Aangestoken

Volgens de brandweer is de brand aangestoken. Er was al een tussenkomst voor een kleine brand op dezelfde locatie eerder deze week. De brandweer kon nog drie kleine katjes redden die in een kast zaten opgesloten. De bewoner van het uitgebrande appartement is momenteel spoorloos. De politie zag een persoon weglopen kort nadat er rook uit de woning kwam. Een branddeskundige van het parket komt ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier