Appartementen boven CM-kantoor

Redactie KW

In september begint de renovatie van het CM-kantoor Ten Bunderen in de Kerkstraat 41 in Middelkerke. In het project zit ook een nieuwbouw met vier appartementen vervat.

Het CM-kantoor in Middelkerke is gevestigd in Ten Bunderen in de Kerkstraat 41. Het waardevolle gebouw dateert van omstreeks 1880, maar werd na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwd en maakte aanvankelijk deel uit van de Vrije School Sint-Jozef, die zich nu nog achter het gebouw bevindt. Al vele jaren is het CM-kantoor er gevestigd en is de kapel omgevormd tot een veelgebruikte zaal van het ACW-verenigingsleven.

Gevel blijft behouden

CM heeft al langer renovatieplannen, maar omdat het gebouw was ingekleurd als zone van openbaar nut waren appartementen er niet mogelijk. Door een bpa-wijziging kan de bouw van appartementen nu wel. De kapel zal worden gerenoveerd, van de rest van het gebouw blijft enkel de voorgevel bewaard. Daar achter komt een nieuwbouw met het CM-kantoor beneden, twee huurappartementen op de eerste verdieping en nog eens twee appartementen op de tweede verdieping.

Werken starten in september

Als alles volgens plan verloopt, beginnen de werken in september en moeten ze eind december 2013 klaar zijn. De kostprijs wordt geraamd op 1,5 miljoen euro. CM is nog op zoek naar een locatie waar de dienstverlening in Middelkerke tijdens de werken zal kunnen plaatsvinden. Ook de verenigingen die gebruik maken van de kapel zullen een tijdelijk alternatief moeten zoeken.

(HH/SRA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier