Apotheker uit Veurne die verdacht wordt van verkrachting poetsvrouw riskeert 10 jaar cel

Redactie KW

Bram B. (30) uit Veurne heeft zich woensdag voor de Veurnse strafrechter moeten verantwoorden voor de verdoving en verkrachting van drie vrouwen.

Het openbaar ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van tien jaar. De rechter velt op 2 oktober een vonnis. De hele zaak ging in februari aan het rollen. Schoonmaakster Kim C. werd toen verdoofd met een slaapmiddeltje in haar fruitsap. Zo kon de apotheker haar ongestoord misbruiken. Later kwam aan het licht dat Bram B. ook een escortgirl en zijn eigen vrouw op dezelfde manier had verdoofd en verkracht.

Verdoving bekend, verkrachting niet

Bram B. bekende de verdovingen, maar bleef ook op het proces ontkennen dat hij iemand verkracht heeft. “Ik ben geen verkrachter”, zei hij onmiddellijk toen hij zelf het woord kreeg. Procureur Peter Piccu had geen begrip voor de ontkennende apotheker en noemde hem een monster en een serieverkrachter. Hij vorderde een effectieve celstraf van acht jaar voor de seksuele misdrijven en nog eens twee jaar voor het verduisteren van geld. Meester Marnix Muylle vroeg om zijn cliënt voorwaarden op te leggen, maar stuitte op negatief advies van de procureur.

De slachtoffers vorderden elk een voorlopige schadevergoeding van 15.000 tot 20.000 euro. “Die man toont geen enkel schuldbesef”, stelde Kathy Heughebaert, advocaat van Kim C. “Hij kan niet uitleggen waarom hij de slachtoffers dan wel verdoofde. Volgens het rapport van de gerechtspsychiater is hij een manipulator en een leugenaar.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier