Apotheker die verkeerde medicatie gaf, krijgt opschorting van straf

Redactie KW

Een 46-jarige apotheker uit Harelbeke heeft van de Kortrijkse correctionele rechtbank de gunst van de opschorting gekregen. Op 15 maart 2008 gaf hij een verkeerde samenstelling van een medicament mee aan een man uit Harelbeke. De opschorting betekent dat de apotheker schuldig wordt bevonden aan onopzettelijke slagen en verwondingen door gebrek aan voorzorg maar dat hij geen straf krijgt.

Tijdens een drukke wachtdienst kreeg de apotheker een telefoontje van een Marokkaanse man, die in gebrekkig Nederlands een medicament voor zijn anderhalf jaar oude dochtertje vroeg. De man gaf mondeling een formule door, die niet helemaal bleek te kloppen en bovendien nog verkeerd begrepen werd. In plaats van natriumbicarbonaat kreeg de man natriumhydroxide mee naar huis.

Na toediening van het product begon het meisje te braken en te stikken. Met inwendige brandwonden werd ze naar het ziekenhuis overgebracht. De rechter stelde een deskundige aan om na te gaan welke gevolgen het meisje aan het voorval zal overhouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier