Apotheken De Panne overspoeld met vraag om jodiumpillen

Redactie KW

Apothekers in De Panne en Adinkerke krijgen de jongste dagen grote aantallen mensen over de vloer die om jodiumpillen vragen. Daarmee hopen ze zich te kunnen beschermen tegen de gevolgen van een eventuele ramp in de kerncentrale van Gravelines.

Maar omdat de Panne, Adinkerke en Veurne buiten de twintig kilometerzone rond Gravelines vallen, worden er geen jodiumtabletten verdeeld.

]De dreiging van een mogelijke kernramp in het Japanse Fukushima maakt nogal wat mensen in De Panne en Adinkerke ongerust. Ze denken aan de aanwezigheid van de kerncentrale van Gravelines, een veertigtal kilometer zuidelijker in Noord-Frankrijk. Met jodiumtabletten hopen ze zich te kunnen beschermen tegen de gevolgen van een eventuele ramp daar.

Maar omdat Adinkerke, De Panne en de Veurnse deelgemeenten buiten de zone van twintig kilometer rond Gravelines vallen, worden er in die gemeenten geen jodiumtabletten uitgedeeld. Niet iedereen blijkt daarvan op de hoogte en dat zorgt voor ontgoochelde en zelfs boze reacties in de apotheken in de buurt.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 18 maart 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier