Api en Ollie brengen kleuters in beweging

Uit een onderzoek van de universiteiten van Brussel en Gent blijkt dat peuters en kleuters veel te weinig bewegen. De Bond Moyson West-Vlaanderen wil daar iets aan doen.
Redactie KW

Uit een onderzoek van de universiteiten van Brussel en Gent blijkt dat peuters en kleuters veel te weinig bewegen. De Bond Moyson West-Vlaanderen wil daar iets aan doen. Zijn 130 aangesloten onthaalouders krijgen een bewegingspakket, met daarin tips om peuters en kleuters aan het bewegen te krijgen.

Api en Olli

De peuters en kleuters van deze kinderopvang in Izegem hebben vandaag Api en Olli op bezoek, dat zijn de mascottes van de nieuwste sensibiliseringsactie van de Bond Moyson. Api en Olli tonen de kinderen hoe het plezant het kan zijn om veel te bewegen. Onze allerkleinsten doen dat nog veel te weinig.

Het bewegingspakket bestaat uit een strandbal, handige bewegingstips en een groeimeter. De onthaalouders vinden het belangrijk dat peuters en kleuters voor- en na schooltijd veel bewegen. En de kinderen zelf, die vinden het alvast leuk om veel te bewegen.

Onthaalouders en gezinnen kunnen het bewegingspakket gratis aanvragen bij de Bond Moyson. (BS)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus-WTV voor een volledig verslag-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier