Apegem Sportief gaat voor het PK elite zonder contract

Redactie KW

Letterlijk tussen pot en pint besliste Apegem Sportief donderdagavond om de organisatie van het provinciaal kampioenschap elite zonder contract op zich te nemen.

Het was al langer gekend dat de verantwoordelijken van de West-Vlaamse Wielerbond met de handen in het haar zaten. Ze keken reikhalzend uit naar een oplossing voor dit kampioenschap, vooral op vraag van de vele renners.

Definitief akkoord

Na afloop van de geslaagde tijdrit kampioenschappen van donderdagavond, vond er een vergadering plaats tussen Wielerbond West-Vlaanderen en het bestuur van Apegem Sportief.

Het korte onderhoud mondde uit in een definitief akkoord. Op 4 juli hebben de West-Vlaamse eliterenners zonder contract de mogelijkheid om te strijden voor de felbegeerde West-Vlaamse trui.

“Open wedstrijd”

Voor Apegem Sportief uit Ruddervoorde zal het West-Vlaams Kampioenschap op 4 juli het derde provinciaal kampioenschap zijn dat er in 2018 georganiseerd wordt. Op donderdag 5 april vond al het West-Vlaams Kampioenschap tijdrijden voor alle categorieën plaats. Daarnaast strijden op zaterdag 2 juni zowel de West-Vlaamse Dames-Nieuwelingen als Dames-Juniores er voor de grootste West Vlaamse eer.

Dit unicum in de geschiedenis van de wielervereniging toont nog maar eens de ambities van Apegem Sportief aan. “Het zal een open wedstrijd zijn. Ook renners kunnen deelnemen die niet uit West-Vlaanderen komen”, weet voorzitter Filip Hellebuyck. “Na de aankomst zal er een tweede podium zijn met de drie beste West-Vlaamse renners.”

“Meer info op website”

“Het is nu nog te vroeg om alle praktische info mee te geven. We hebben de tijd nog niet gehad om alles te overlopen en te plannen. Binnen het bestuur is er wel een lichte voorkeur om het oude tijdrit traject van 8 km te gebruiken als lokale omloop.”

“Het provinciaal kampioenschap is een wedstrijd met volgwagens. Deze omloop is dan wellicht veiliger gezien het volledige parcours bestaat uit een rijbaan met twee vakken. Het start uur zou wel eens om 16 u.00 kunnen zijn… Voor alle informatie verwijzen we graag naar onze website.”

Meer info: www.apegemsportief.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier