Anzegem wil Infrabel op matje roepen

Redactie KW

Infrabel koestert plannen om kleine spooroverwegen te schrappen. In Anzegem wordt gedacht aan de overwegen in de Statiestraat, de Belsbruggestraat en de Krommestraat. Het college zou zelfs al een positief advies uitgebracht hebben, maar dat werd tijdens de gemeenteraad in alle toonaarden ontkend. “We zullen Infrabel op het matje roepen”, aldus de burgemeester.

Anzegem staat al een paar jaar in rep en roer over de plannen voor een ringweg rond het dorp. Ook Infrabel blijkt op de hoogte van het opzet om een ring aan te leggen waardoor ze meteen ook de kans zouden krijgen om drie spooroverwegen te schrappen. Die zouden dan vervangen worden door één brug ter hoogte van de Krommestraat.

“Het college van burgemeester en schepenen zou de onvoorwaardelijke steun hebben toegezegd aan de NMBS om een nieuwe spoorwegovergang te realiseren door een brug die de overwegen in de Statiestraat, de Belsbruggestraat en de Krommestraat zou vervangen. Dat lezen we in een schrijven van Infrabel aan de provincie”, meldde Rik Colman (CD&V-Gemeentewelzijn). Hij vroeg hoe concreet de plannen zijn en waar en hoe men deze nieuwe spoorwegovergang zou realiseren.

Ingenieur

“We kregen op 3 mei inderdaad bezoek van een ingenieur van Infrabel. Infrabel had daartoe contact opgenomen met het gemeentebestuur. Als men plannen heeft om spoorovergangen te schrappen, dan verlangen we op zijn minst dat er met de gemeente overlegd wordt. Maar het klopt niet dat we onze onvoorwaardelijke steun toezegden. De man had zelfs geen dossier bij en we weten ook niet of hij gemachtigd is om met ons te onderhandelen”, legde de burgemeester Victor Gerniers (Eendracht) uit. Hij beloofde de zaak uit te klaren en Infrabel op het matje te roepen voor het wel erg voortvarend gedrag.

(WDA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier