Anzegem stelt beleidsplan voor

Redactie KW

Anzegem heeft sinds deze legislatuur een nieuwe burgemeester en bestuursploeg. Die heeft niet toevallig vandaag het beleidsplan voorgesteld.

En dat is zeker op financieel gebied heel ambitieus. De gemeente wil de schuldenlast van de inwoners halveren zonder de belasting te verhogen.

Het bestuur zet vooral in op een leefbaar en verkeersveilig Anzegem. Jarenlange pijnpunten zoals een te smal en onveilig voetpad in deelgemeente Tiegem en de overdreven snelheid in de Stationsstraat zullen worden aangepakt, samen met Vlaanderen. Daarnaast wil de gemeente ook financieel gezond worden en de schuldenlast per inwoner terugdringen van 1900 tot ruim 850 euro. Zonder belastingsverhoging, maar wel door gebouwen te verkopen en diensten te centraliseren.

Oppositie

De vroegere meerderheid is in Anzegem na jaren verbannen naar de oppositiebank en de bestuursploeg is bijna helemaal nieuw. Een aanpassing, ook voor de inwoners. De nieuwe ploeg heeft dan ook naar hun mening gepeild en heeft daar 40 concrete actiepunten voor deze legislatuur uit gehaald. Of ook de nieuwe oppositie overtuigd is van de goede bedoelingen van de nieuwe ploeg zal blijken op de gemeenteraad van december. Dan wordt er gestemd over het beleidsplan voor deze legislatuur.

(BS/TN)

Anzegem stelt beleidsplan voor

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier