Antinamaakvereniging handelt zelf in namaak

Een man uit Bredene, die bekend staat als een internationaal deskundige in namaakproducten, is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zelf een handel te hebben opgezet met inbeslaggenomen producten.
Redactie KW

Het Brugse gerecht onderzoekt een grootschalige oplichting bij de vzw Belgian Anti-Counterfeiting Association (ABAC-BAAN). Dat vernam De Tijd uit goede bron.

Al sinds 1995 stockeert en beheert ABAC-BAAN inbeslaggenomen namaakgoederen in opdracht van 60 topbedrijven zoals Nike, Delvaux en Procter & Gamble. Het gerecht heeft nu ontdekt dat de namaakgoederen, die ABAC-BAAN opslaat in een grote loods in Oostende, achter de rug van Nike en andere grote merkhouders al jarenlang worden doorverkocht.

De hoofdverantwoordelijke voor de loods van ABAC-BAAN is vorige vrijdag aangehouden. De man zou deels bekentenissen hebben afgelegd.

Al zeker vier jaar lang zouden namaakgoederen, zoals grote ladingen Nike-schoenen, niet zijn vernietigd, maar via tussenpersonen zijn doorverkocht aan winkels in het buitenland, onder andere in Frankrijk.

Het gerecht tilt zwaar aan de feiten omdat de verdachte niet alleen een vertrouwenspositie bekleedt bij ABAC-BAAN, maar ook al jarenlang zeer nauw samenwerkt met de douane en de politie. ABAC-BAAN distantieert zich van de aangehouden medewerker en heeft de jarenlange samenwerking met de man en zijn antifraudebedrijf meteen opgezegd. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier