Antea mag stationsomgeving Brugge hertekenen

Redactie KW

Het onafhankelijke studie- en adviesbureau Antea Belgium NV uit Berchem is door het schepencollege van Brugge aangesteld om een ontwerp van ruimtelijk uitvoeringsplan te maken voor de stationsomgeving. Tien studiebureaus werden aangeschreven, maar uiteindelijk kreeg Antea de beste quotering.

“De stationsomgeving maakte in de jaren negentig al voorwerp uit van een stedenbouwkundig ontwerp, toen nog opgemaakt door de Nederlandse architect Willem-Jan Neutelings. Aan dat plan is lang niet gewerkt om tal van redenen,” aldus schepen van Urbanisatie Mercedes Van Volcem. “Sinds 2007 is de stationsomgeving evenwel in ontwikkeling. Er zijn een hotel (Etap), winkels (onder andere Saturn) en flats bijgekomen.”

“De kavels die nu nog moeten bebouwd worden, zouden nog hoger kunnen zijn dan wat er nu staat. Het bijzonder plan van aanleg van 1998 laat toe dat er gebouwen worden neergezet tot 40 meter hoog. Dat is een evolutie die wij niet meer wensen, omdat de visuele impact op de stads te groot zal zijn. Daarom hebben we nu beslist een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) te laten opmaken, zodat wat er nu nog wordt bijgebouwd niet hoger is dan 26 meter. Dat is de hoogte van wat er nu staat.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier