Anonieme redder kwam tussen om meisje en stiefdochter van bijtende honden te redden

Redactie KW

Maandagmorgen rond 9.15 uur werden Destiny Derumaux (4) en haar stiefmama Nagi Gruwier (24) uit de nieuwe wijk Busseniershof zwaar toegetakeld door twee Newfoundlanders. Zij gingen de honden voederen, omdat een bevriend koppel op reis is. Vooral het kleine meisje werd zwaar gewond. Toch mocht Destiny dinsdagnamiddag het ziekenhuis al verlaten.

Vrienden uit de Ieperstraat hadden Nagi en haar man Steven gevraagd hun twee honden dagelijks te voederen en te zorgen voor vers water, terwijl zij op reis zijn. „Ze zijn ergens op safari, maar ik weet niet juist waar. Vorig jaar hebben wij tijdens hun vakantie een maand gezorgd voor de honden. En altijd ging Destiny mee. Nu was het al de vijfde dag. Dat verliep steeds probleemloos”, aldus Nagi Gruwier, die kassierster is in de Poperingse Delhaize.

Maandag liep het echter fout. De honden vielen Nagi Gruwier aan, en een van de honden raakte ook tot bij haar stiefdochter.

“De hond ging geweldig tekeer en ik kon het kind nog net in mijn armen nemen. Wij liepen naar de gang, maar de honden achtervolgden ons direct en wierpen zich op ons. De kleine raakte in paniek, toen ze zag dat ik zo hevig bloedde. Destiny werd gebeten in de armen, de benen, de rug en de buik.”

“Omdat ik haar nog steeds op de arm hield, kon ik slechts met één hand de honden proberen weg te duwen. Na een tijdje slaagde ik erin de voordeur open te doen. Ik dropte Destiny over een betonnen muurtje bij de buren, zodat zij in veiligheid was. Een toevallige passant kon de honden grijpen, zodat ik er zelf ook geen last meer van had. Jammer genoeg wilde die man zijn naam niet zeggen. Ik mag er niet aan denken wat er nog zou gebeurd zijn met mij, zonder zijn heldhaftige tussenkomst. Bij deze dus duizend maal dank aan mijn redder.” (Andres Hollebeke)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 17 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier