Annuntiata-instituut organiseert stille mars tegen discriminatie in Veurne

Redactie KW

Een 350-tal leerlingen van de derde graad van de Veurnse school wandelde samen met leerlingen uit scholen uit Turkije, Spanje, Portugal en Polen. De actie paste in een comeniusproject dat het Annuntiata coördineert.

Het Annuntiata-instituut van Veurne ging vorig schooljaar al een comeniusproject aan met een school uit Turkije, Spanje, Portugal en Polen. Het was Henk Moerman die koos voor het thema ‘discriminatie’. “We willen onze leerlingen eraan herinneren dat ondanks de culturele en andere verschillen iedereen ook maar gewoon mens is. Daarom organiseerden we ook een stille mars door het centrum van Veurne. De leerlingen maakten een twintigtal spandoeken met opschriften en gaven aan burgemeester Peter Roose een intentieverklaring. We willen zo benadrukken dat onze leerlingen tegen elke vorm van discriminatie zijn.”

Leerrijk project

De leerlingen vonden het alvast een leerrijke ervaring. Fien Van den Broeck en Sarah Kettels, beide zestien jaar en klasgenoten in de mode, geven onderdak aan respectievelijk een Spaanse en Franse leerling. “Het valt bijzonder goed mee. We steken veel op van elkaars gewoonten. Zo staan de buitenlandse studenten te kijken naar hoe alles hier zo dichtbij is. Brussel zien ze niet echt als een hoofdstad en ook onze bouwstijl viel op. We stappen met veel enthousiasme mee in deze mars om te tonen dat we open staan voor alle culturen. We gruwen bij de gedachte dat alle vreemdelingen uit ons land zouden moeten.”

(GUS/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier