Anneke uit Hooglede bekommert zich om Gentse studenten

Redactie KW

Anneke Vandenbulcke is studentenambtenaar bij de stad Gent en is zo het aanspreekpunt voor alle studenten.

Sinds november 2012 werkt Anneke als studentenambtenaar. Zij ziet het als een soort van dienstverlening voor een gigantische doelgroep die binnen Gent geen rechtstreekse stem heeft. “Onze studenten doen Gent elke weekdag gigantisch aanzwellen. En al die jongeren hebben wel degelijk hun wensen en noden. Ik ben voor hen een aanspreekpunt én een ambassadeur.”

Het takenpakket van Anneke is zeer divers.. “Zo ga ik samen met de studenten op zoek naar bloklocaties, is er tweemaandelijks overleg met studenten, hoger onderwijsinstellingen en stadsdiensten, maar ondersteunen we eveneens de Student Kick-Off, die woensdag 25 september op het programma stond. Dat is een enorme organisatie, voor én door studenten.”

Overpoort

Anneke gaat samen met studenten op zoek naar oplossingen voor hun problemen, maar zet hen ook op de goede weg. “Zo hebben de studenten zelf een doopreglement uitgewerkt en sinds dit academiejaar geldt er in de Overpoortstraat ook een verbod op glas op straat. Zo willen we de studenten en passanten beschermen. Komende week duik ik samen met de studentenpreventiecoach Chantal Smits het nachtleven in om studenten te sensibiliseren rond nachtlawaai.”

Lees meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier