Anne Provoost is writer-in-residence in Noord-Frankrijk

Redactie KW

De Vlaamse schrijfster Anne Provoost uit Poperinge is gedurende de hele maand maart “writer-in-residence” in de Villa Mont-Noir in het Noord-Franse Sint-Jans-Cappel, vlakbij de Belgische grens. Dat betekent dat de schrijfster de hele maand in de villa mag verblijven om er in alle rust te werken.

Ook in september is Provoost de writer-in-residence in de villa, die ook wel de Villa Marguerite Yourcenar genoemd wordt, naar de Franse schrijfster die in 1980 als eerste vrouw tot de toen 345 jaar oude Académie française werd toegelaten. De Mont-Noir, of Zwarteberg, is een heuvel op de grens van Westouter in België, en Sint-Jans-Cappel in Frankrijk.

Anne Provoost won met haar werk onder meer de Gouden Uil, de Woutertje Pieterse Prijs, een Zilveren Griffel en de Gouden Zoen. Ze schreef onder meer “De Arkvaarders” (2001), “De roos en het zwijn” (1997) en “Vallen” (1994), dat in 2001 verfilmd werd door Hans Herbots. In februari bracht uitgeverij De Eenhoorn het eerste prentenboek van Provoost uit, “Springdag”, een samenwerking met illustratrice An Candaele. Geen lichtvoetige literatuur maar een verhaal voor kinderen over geboren worden en doodgaan.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier