Anne-Mie Van Kerckhoven stelt tentoon in MUZEE

Redactie KW

Tot eind mei loopt in MUZEE in Oostende de tentoonstelling “Meesteres Van De Horizont” van Anne-Mie Van Kerckhoven. Het gaat om een overzicht van haar oeuvre met werk in plexi, schilderijen, tekeningen, installaties en film. De Antwerpse behoort tot het selecte groepje Vlaamse kunstenaars met een internationale reputatie. Samen met de nieuwe tentoonstelling is in MUZEE een nieuwe vleugel met topstukken geopend.

Als de drukte van de stad en de stress haar te veel worden zoekt Anne-Mie Van Kerckhoven een andere horizon op. Dat artistiek verhaal is opgebouwd rond 16 kunstwerken in verschillende disciplines. Haar blikveld verruimen is voor haar een creatief proces. De vrouw is haar belangrijkste inspiratie. ” Ik heb een grote collectie van blote vrouwenbladen voor mannen. Die beelden maken bij mij iets los. Dat sexy maken van dat onderwerp in dat blad heeft mij geïnspireerd om die werken te maken en ook een boek dat ik heb gevonden over het hedendaagse demonische in de literatuur”, zegt de kunstenares.

Nieuwe vleugel

Naar aanleiding van de tentoonstelling is ook een boek verschenen met een overzicht van het oeuvre van deze internationale kunstenares. Het Muzee heeft heel wat kunstenaars in huis van wie het werk internationaal gewaardeerd wordt. In het museum is een vleugel geopend waar je onder meer de topstukken van James Ensor en Leon Spiliaert kunt bewonderen.

(B.V./A.D.)

Bekijk hier de reportage

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier