Ann-Sofie Sabbe presenteert voor het eerst om 18 uur

Redactie KW

Je hebt het wellicht al gemerkt, er staat iets te gebeuren bij Focus-Wtv. Vanaf nu maandag 18 mei krijg je het nieuws niet langer om 18.30 uur, maar wel om 18 uur. Zo bent u nog vroeger op de hoogte van wat reilt en zeilt in uw streek. En er verandert nog meer op het scherm. Maandag krijgt u een nieuw gezicht te zien. Collega Ann-Sofie Sabbe uit Waregem presenteert dan voor het eerst het nieuws.

18 mei, 18 uur én een nieuw gezicht. De journalisten zijn ondertussen al volop aan het proefdraaien om het nieuws een half uur eerder klaar te krijgen en ook het nieuwe nieuwsanker wordt klaargestoomd. “Ik ben ondertussen al aan het oefenen van begin maart. De kleren hangen klaar, het haar is geknipt en de schmink hebben we al eens getest. Ik ben er klaar voor”, zegt Ann-Sofie Sabbe.

Ann-Sofie Sabbe is 23 jaar en van Waregem. Eind juni behaalde ze haar diploma Journalistiek aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Ze liep stage bij Focus-WTV, en kon daarna aan de slag blijven. “En zo ben ik hier eigenlijk blijven plakken… In februari heb ik dan een screentest gedaan en die is blijkbaar in de smaak gevallen. 18 mei om 18u ben ik voor het eerste te zien op het scherm. ‘t Is spannend maar ik ben heel enthousiast.”

Vergeet het dus niet: Als je benieuwd bent naar informatie en nieuws uit jouw regio, kijk dan naar het journaal van Focus-Wtv en vanaf maandag kan dat al vanaf zes uur ‘s avonds.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier