Ann Muylle van basisschool Driekoningen in Torhout is Beste Boekenjuf

Redactie KW

Juf Ann Muylle van het eerste leerjaar van de vrije basisschool Driekoningen in Torhout is in Antwerpen uitgeroepen tot Beste Boekenjuf van het jaar.

Ann Muylle is 42 en onderwijzeres van het eerste leerjaar. Ze is ook de trekker van de werkgroep ‘Boeken binnen de school’ en dat doet ze met hart en ziel. De jury oordeelde: “Belangrijk is dat deze juf vanaf maart in haar eerste leerjaar start met vrije leesmomenten. Zien lezen, doet lezen, weet ze. De kinderen krijgen een ruim aanbod van allerlei soorten boeken. Onze winnares haalt ook inspiratie en know how uit navormingen, doet veel inspanningen om op de hoogte te blijven van de meest recente kinder- en jeugdboeken. Zij wint de prijs voor al haar inspanningen, haar passie, gedrevenheid, voor haar visie op leesplezier.”

Mand met 100 boeken

Behalve de titel ontving Ann Muylle bij de uitreiking in De Singel in Antwerpen woensdagmiddag ook nog een mand met 100 boeken voor de schoolbib en een gratis coaching voor een literair project op school ter waarde van 1.500 euro. Conny Durnez van de De Graankorrel in Geluwe ontving een aanmoedigingsprijs.

Organisatie

De prijs voor De Beste Boekenjuf of Boekenmeester is een initiatief van GRoKi (GroepKinderboekenuitgevers) en CANON Cultuurcel en wordt georganiseerd door VUV (VlaamseUitgevers Vereniging), in samenwerking met Boek.be, CANON Cultuurcel, Klasse en Lessius.

(JG/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier