Animo spoort meerderheid aan om beloftes over speelduinen na te komen

Redactie KW

Animo, de jongerenbeweging van de sp.a, vraagt aan haar eigen partij om op de eerst volgende gemeenteraad de problemen rond de speelduinen aan de oostkant van de stad te bespreken. Naar aanleiding van de verhuizing van een aantal jeugdbewegingen beloofde Open VLD om aan de oostkant, net zoals aan de westkant van de stad, een speelduin in te richten. Dat zou ideaal zijn voor de geherlokaliseerde jeugdbewegingen die er dan activiteiten kunnen inrichten, zegt Animo.

Maar minister van Milieu Joke Schauvliege reageerde onlangs negatief op een parlementaire vraag over de problematiek. Volgens Animo is de minister geen voorstander van een speelduin aan de oostkant omdat ze zich op verkeerde informatie baseert.

“In haar antwoordt baseerde ze zich op een negatief advies van de milieuraad van Blankenberge, maar uit een navraag blijkt dat de Blankenbergse milieuraad nog geen vraag over de zaak heeft gekregen” zegt Niels Callier, voorzitter van Animo.

De socialistische jongerenbeweging hoopt nu dat de meerderheid haar beloftes zal nakomen en zou graag weten welke stappen ze gaat ondernemen om toch een speelduin in te richten aan de oostkant van de stad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier