Animo Oostende wil overleg met stadsbestuur over jeugdbeleid

© PETER MAENHOUDT
Redactie KW

De socialistische Oostendse jongerenbeweging Animo heeft een brief gestuurd naar burgemeester Jean Vandecasteele met de uitdrukkelijke vraag naar overleg tussen de jeugd en het stadsbestuur over het jeugdbeleid en de uitgaansbuurt in Oostende. “Enkel op deze manier zullen de problemen van overlast in de uitgaansbuurt op een deftige manier kunnen opgelost worden”, stelt Animo-lid Aaron Ooms.

Het stadsbestuur van Oostende heeft in het meest recente overleg tussen de politie, de horeca en het stadsbestuur het voorstel op tafel gelegd om de cafés te verplichten om 4u ‘s nachts de muziek uit te zetten. Een mooi compromis, maar de stem van de jeugd werd niet gehoord. Volgens Animo Oostende is het verplichten van een sluitingsuur ook niet de oplossing. Zij vinden het een beperking in de vrijheid van de jongeren. Bovendien zou dit voorstel ook meer overlast met zich meebrengen. Ook pleit Animo Oostende voor overleg over het politieoptreden in de uitgaansbuurt. Dit is op dit moment veel te vaak enkel en overdreven repressief.

“Wij willen duidelijk met een positieve boodschap gaan naar het stadsbestuur. Wij zijn namelijk heel tevreden met heel wat evoluties in Oostende, zoals skatepark De Veiling, de velodroom of de verschillende jeugdhuizen. Maar nog steeds loopt heel wat mis in de uitgaansbuurt. Omdat hierbij de ervaringsdeskundigen niet om hulp gevraagd worden bieden wij deze nu zelf aan”, zegt Aaron Ooms.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier