Animatiefilm Evelyn Verschoore wint op internationaal kortfilmfestival

Redactie KW

De korte animatiefilm Memee van Evelyn Verschoore uit Roeselare, scoort hoge toppen op verschillende filmfestivals. Memee gaat over een bejaarde vrouw die in een verzorgingstehuis verblijft. De regisseur haalde haar inspiratie uit haar eigen leefwereld. De kortfilm won de prijs van het publiek voor beste animatiefilm op het internationaal kortfilmfestival van Leuven.

Voor de film haalde de regisseur inspiratie bij haar eigen oma. Evelyn Verschoore is docente animatiefilm aan de Hogeschool Gent. Nadat ze vorig jaar in Brussel in de prijzen viel, wordt de film ook in het buitenland vaak vertoond. “Ik denk dat het heel aansprekend is omdat het herkenbaar is. Het is een heel eenvoudig thema, over ouderdom en liefde. Dat zijn herkenbare elementen, de mensen zitten meteen in het verhaal”, zegt Evelyn Verschoore.

Gilles Coulier

De kortfilm toont een dag in een woonzorgcentrum, soms grappig, soms ook schrijnend. De West-Vlamingen deden het goed op het kortfilmfestival van Leuven het voorbije weekend. Gilles Coulier uit Jabbeke won de prijs van de jury in de Vlaamse kortfilmcompetitie. (BDJ)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier