Angst bij dancinguitbaters voor pyromaan na brand in Kortrijk

Redactie KW

UPDATE VIDEO – De derde brand van dinsdagmorgen bij danscafé La Bola in Kortrijk zorgt voor grote onrust bij andere danscafé-uitbaters. Na drie branden op rij in gelijkaardige zaken lijken de branden verdacht. Zeker nu gisteren ook door een deskundige is vastgesteld dat de brand is aangestoken. Ook Jeroen Vandewaetere van discotheek Club Verso in Ingelmunster maakt zich grote zorgen.

Discotheek Club Verso in Ingelmunster bestaat al vijftien jaar en het is hier elke zaterdagavond feest. De voorbije jaren is al heel wat geïnvesteerd om de zaak te moderniseren. De eigenaar van Club Verso is dan ook bezorgd na de recente branden. “Door die drie branden ben ik wel ongerust dat mijn zaak ook wordt geviseerd en dat er iets zou gebeuren,” zegt Jeroen Vandewaetere.

Jeroen Vandewaetere is hier nu vier jaar zaakvoerder. Hij maakt zich zorgen maar blijft niet bij de pakken zitten. “Sowieso hebben we goed contact met de politie en de politiezone en zij zullen verhoogd toezicht houden op de zaak normaal gezien. Ook blijft de verlichting rond het gebouw de ganse nacht branden. Normaal gezien ben ik nog aan het kijken voor nog een camerasysteem te hangen dat alles registreert en opneemt, moest er iets gebeuren. Dan kunnen we dat nog gebruiken als bewijsmateriaal.”

Drie gelijkaardige branden op rij lijken verdacht. Het gerecht onderzoekt de zaak. De onderzoeksrechter die de branden van De Moorea en A Côté onderzoekt doet dat nu ook van de La Bola.

Angst bij dancinguitbaters voor pyromaan na brand in Kortrijk

Bekijk hier de reportage

(KV/AD)

Meer vanavond in het Focus-WTV-nieuws en vrijdag in De Krant Van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier