Angelo Dorny van Vergeten Groenten lanceert ‘Angelo’s Groentetuin’

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Angelo Dorny (21) heeft al een cv om u tegen te zeggen. Op erg jonge leeftijd dook hij in de moestuin. Dat leidde onder meer tot de website ‘Vergeten Groenten’. Hij pent artikelen voor tal van magazines en nu heeft hij ook zijn eerste boek uit : Angelo’s Groentetuin. Op een hippe manier leert hij je hoe aan een moestuintje te beginnen. En dat doorspekt hij ook met allerlei lekkere gerechtjes die je met die groentjes kunt klaarmaken.

Angelo Dorny erfde de groene vingers van zijn grootvader zaliger. Hij sloeg aan het kweken en had op een bepaald moment 2.000 tomatensoorten in zijn gamma, tot zelfs zwarte toe. Hij schuimde beurzen af en hij gaf daar toen ook al spreekbeurten. “Maar dat was niet altijd evident. Als tiener kom je niet altijd geloofwaardig over als je voor volwassenen moet gaan spreken. Daar hoef ik me nu gelukkig geen zorgen meer over te maken,” aldus Angelo, die ook in scholen vaak gaat spreken en als freelance groenjournalist actief is.

Groene gids

En dan kwam er een aanbod voor een boek. Angelo’s Groentetuin is eigenlijk een gids om aan een moestuin te beginnen. “Het kan het leukste plekje in je tuin worden. En ik wil hiermee niet enkel jonge mensen bereiken, het is mijn drijfveer om mensen aan te zetten tot tuinieren. Het is leuk en hip, welke leeftijd je ook hebt. Het hoeft ook niet stresserend te zijn.”

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

>> Angelo’s Groentetuin bij Davidsfonds Uitgeverij, 24,95 euro

>> www.vergetengroenten.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier