Andy Vanspranghe schrijft roman over demonische sekte

Redactie KW

Zopas verscheen ‘Brokke & Veneijn – Het Verbond van de Maan’, het eerste boek van Poperingenaar Andy Vanspranghe. Het betreft een misdaadroman over een computerdeskundige die samenwerkt met een detective.

Andy Vanspranghe (38) werkt als IT-manager bij Unitron in Poperinge. “Al van kindsbeen pende ik allerlei teksten, kortverhalen, gedichten en dergelijke bijeen. Maar dat was pure liefhebberij, er werd daarvan nooit iets uitgegeven. Noem het misschien een soort vingeroefeningen voor een latere volwaardige roman. Ik schreef in het verleden ook af en toe technische artikels, in het kader van mijn werk, in combinatie met heel wat zelfstudie. Maar dat was vakliteratuur, bestemd voor tijdschriften en elektronische nieuwsbrieven”, vertelt Andy.

Verschillende locaties

Nu volgt dan uiteindelijk zijn eerste publicatie : Brokke & Veneijn – Het Verbond van de Maan. Het betreft een misdaadthriller, die zich in het hier en nu afspeelt. Thomas Veneijn, een naïeve computerdeskundige, treedt in dienst bij de gereputeerde detective Benjamin Brokke. De banale diefstal van een kaars in een Brugse kerk leidt hen onbewust in de richting van een mysterieuze demonische sekte. “Het verhaal speelt zich af in heel wat locaties : Brugge, Leuven, Utrecht, Parijs en zelfs een plaatsje in Zuid-Frankrijk”, aldus Andy. “In het boek wordt veel geïnsinueerd, wat moeilijk anders kan wanneer je praat over een demonische sekte en zijn overtuigingen, maar de gedachtegang blijft al bij al realistisch. Naast het vertellen van een misdaadverhaal was het mijn bedoeling om de psychologische evolutie van de hoofdrolspelers zo duidelijk mogelijk naar voor te brengen.”

Praktisch

Het boek telt 142 bladzijden, paperback A5. Het is te verkrijgen via de website van de uitgever FreeMusketeers (www.freemusketeers.nl) en kost 16,95 euro, plus 3,96 euro verzendkosten. Het boek zal ook beschikbaar zijn in de Standaard Boekhandel, maar dan alleen in de winkel in de Ieperstraat in Poperinge.

(AHP)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 10 september 2010.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier