Andersvaliden dringen aan op toegankelijk openbaar toilet in Kortemark

Redactie KW

De andersvalidenraad van Kortemark hoopt dat het gemeentebestuur dringend werk maakt van een openbaar en toegankelijk toilet in het centrum van de gemeente én dat er strenger wordt toegezien op het respecteren van de parkeerplaatsen die speciaal voor hen voorzien zijn. Dat zei Mark Pollentier gisteravond in het vragenkwartiertje van de gemeenteraad.

“Al enkele jaren krijgen we van het gemeentebestuur te horen dat er wel degelijk werk zal gemaakt worden van een gestructureerde aanpak en visie rond toegankelijkheid voor andersvaliden. Maar op vandaag is er nog niets gebeurd. Nochtans is er nu meer dan ooit nood aan”, maakte Mark Pollentier zich kwaad. “Want steeds vaker merk ik dat parkeerplaatsen voor andersvaliden worden ingenomen door mensen die daar het recht niet op hebben. Zélfs door een politicus van deze gemeente, dat vond ik nog het strafste van al…”

Lift in muziekschool

Vanuit het schepencollege kwam na zijn vraag niet meteen een reactie. De raad ging prompt over tot de gewone politieke agenda. Pas enkele punten en een drie kwartier later kwam schepen van cultuur Saskia Vanhove er nog even op terug. “Je hebt zeker gelijk dat er nog heel wat punten voor verbetering vatbaar zijn. Anderzijds scoorden we in een nationale studie hieromtrent onlangs helemaal niet zo slecht. Maar bij deze kan ik ook alvast een concrete realisatie meegeven: in de nieuwe muziekschool, waarvoor de oude brandweerkazerne nu wordt verbouwd, wordt ook een lift voorzien. Met die investering van ruim 37.000 euro hopen we al een stukje tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de andersvaliden.”

(FJA)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier